top of page

Hoe werkt het

MM Global Movies financiert Amerikaanse en Engelse filmproducties door middel van 'bridge lending'. Deze beleggingsvorm is een alternatieve beleggingsvorm gebaseerd op “Asset Backed Entertainment Financing” en is vrijwel volledig onafhankelijk van mondiale economische bewegingen. Deze beleggingsvorm bevindt zich in een unieke nichemarkt die slechts zeer beperkt toegankelijk is. MM Global Movies heeft toegang tot deze markt.

Wat is Asset Backed Entertainment Financing?

Dit houdt in dat geïnvesteerd wordt in de entertainmentindustrie, meer specifiek, de filmindustrie. Asset Backed houdt in dat alle investeringen worden ondersteund en gezekerd door meerdere vormen van activa, ook wel assets genoemd om zo de risico's af te dekken. Deze vorm van risicobeheersing wordt zorgvuldig vastgelegd in garantieconstructies voor elk project.

Financia-adviseur

EXPERTS OP HET GEBIED VAN BRIDGE FINANCING

Filmproducties

Grote studio's
The_Walt_Disney_Company_logo_edited.jpg
20th-Century-Fox-Logo-1982–1994.jpg
warner%20bros_edited.jpg
viacom.jpg
universal_edited.jpg
Sony_pictures_logo_edited.jpg

De grote studio's produceren films in eigen beheer. De producenten financieren dit met eigen middelen.

Onafhankelijke Studio's

Gevestigd in

of

FAVPNG_england-vector-map-blank-map_3Jjd
FAVPNG_united-states-south-america-conti

Amerika

Engeland

Onafhankelijke studio's maken grote films met bekende acteurs. De producenten maken gebruik van verschillende financieringsvormen.

Financieringsvormen

Onafhankelijke studio's maken gebruik van de volgende financieringsvormen voor het produceren van een film:

Equity investors

Soft money subsidies

International domestic presales

Tax credit financing

&

Bridge lending

Financieringsvormen
Man met camera

Bridge lending

De productie van een film doorloopt meerdere fases en heeft op meerdere momenten financiering nodig. Van bridge lending wordt gebruikt gemaakt aan de beginfase van een film, daar waar de producent tijdelijk geld nodig heeft totdat het hoofdkapitaal van een grotere financier beschikbaar is. Dit wordt bridge financing ofwel overbruggingsfinanciering genoemd. Deze tijdelijke fase kan twee maanden tot een jaar duren waarna het tijdelijk geleende kapitaal wordt terugbetaald met rente. De opbrengsten van bridge lending zijn daarmee onafhankelijk van het eindresultaat van de film.

MM Global Movies leent als bridge lender geld uit aan producenten mits de productie en financieringsaanvraag voldoen aan alle vooraf gestelde zeer strenge criteria. Onderstaand zijn de verschillen en de voor- en nadelen weergegeven tussen investeren in bridge lending en investeren op de traditionele manier.

Traditionele manier

Financiering van de gehele productie waarbij de rendementen gebaseerd zijn op de opbrengsten en het succes van de film. Naarmate de film populairder is, zijn de opbrengsten hoger. Als de film flopt valt het resultaat lager uit of zelfs negatief.

Lange termijn financiering

Financieel risico bij elke fase

Onzekerheid over investeringsresultaat

Rendement afhankelijk van succes van de film

Bridge lending

Financiering van de beginfase waarbij de rendementen ontkoppeld zijn van het filmresultaat. Hierdoor zijn de rendementen vooraf bekend en worden eventuele risico’s afgedekt door assets.

Korte termijn financiering

Alle investeringen zijn asset backed

Investeringsresultaat vooraf bekend

Rendement onafhankelijk van succes van de film

Nichemarkt, geen significante concurrentie

Project tijdlijn

Ieder project volgt een tijdlijn zoals hieronder weergegeven. Doorgaans wordt tegelijkertijd in verschillende projecten geïnvesteerd. De projecten lopen naast en onafhankelijk van elkaar.

Aanvraag

Validatie

Fondsen alloceren

Juridische bekrachtiging

1 tot 4 weken afhankelijk van de complexiteit van het project.

Start bridge

Bridge actief

Einde bridge

Duur afhankelijk van het project

Verwerking en afronding

Volgend project

1 week

0 tot 6 maanden

Een film kijken

Neem contact met ons op 

Wilt u investeren of bent u geïnteresseerd in de uitgebreide brochure? Neem dan contact met ons op via onderstaande kanalen.

bottom of page